додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Застуда на губах підвищує ризик хвороби Альцгеймера

До такого висновку дійшли шведські фахівці з Університету Умео.
Вони з'ясували: зараження вірусом герпесу 1 типу подвоює ризик хвороби Альцгеймера, пише The Daily Mail. Відомо: після зараження вірусом людина стає його довічним носієм. Він може то проявлятися, то знову йти в тінь.
Хоча вірус присутній приблизно в 90% дорослих, тільки в чверті з них він буде проявлятися у вигляді частої застуди. Що стосується підвищеного ризику хвороби Альцгеймера, то тут діє такий механізм: у літніх людей ослаблений імунітет, що дозволяє вірусу проникати в мозок. А там він вже запускає згубний процес утворення особливих відкладень, які вбивають клітини мозку і руйнують нейронні зв'язки. Підсумок – втрата пам'яті, зниження когнітивних здібностей. У здорових же людей виробляється менше амілоїдного білку (формує відкладення) і організм ефективніше позбавляється від нього.
Не виключено, що після зробленого відкриття фахівці зможуть вилікувати хворобу Альцгеймера, використовуючи противірусні препарати. У найближчі роки вчені сподіваються почати клінічні випробування превентивної терапії. Поки що зв'язок вірусу і хвороби підтверджує спостереження за 3432 пацієнтами. У них реактивна інфекція подвоювала ризик розвитку хвороби. Також проводився аналіз зразків тканин 360 осіб з хворобою Альцгеймера і 360 осіб з контрольної групи. Якщо людина був носієм вірусу, ризик деменції знову ж подвоювався.
0 1 011
28-10-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...