додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Депресія і конфлікти між подружжям можуть призвести до набирання ваги

Справа в зміненому механізмі обробки жирних продуктів, пише The Daily Mail.
Як показали спостереження, чоловіки і жінки з історією депресії і практикою запеклих суперечок з чоловіком спалювали менше калорій після їди. Це виливалося в набір 5,4 кілограма на рік.
Крім набирання ваги, люди стикалися з підвищенням інсуліну і тригліцеридів в крові після важкої їжі. До речі, раніше було доведено, що жінки, які перебувають в стресі, набирають вагу через уповільнення метаболізму. У підсумку в день вони спалюють на 100 калорій менше. До речі, подружжя може лаятися і за обіднім столом, що подовжує негативний ефект.
У рамках останньої роботи вчені зібрали 43 здорові пари 24-61 року, які були одружені мінімум три роки. Пари повинні були розповісти про ступінь задоволення шлюбом, про наявність розладів настрою в минулому і про симптоми депресії. Протягом двох днів добровольцям пропонувалося з'їдати продукти на 930 калорій і з 60 грамами жиру. Такий раціон імітував за складом їжу з фастфуду.
Через дві години після прийому їжі пари попросили вирішити одне питання і більше. Зазвичай це стосувалося грошей, зв'язків і родичів. А вчені розраховували, скільки калорій спалювали люди протягом 7 годин. Також після їди кілька разів забиралася кров для оцінки рівня цукру, інсуліну і тригліцеридів в крові.
У підсумку люди, які мали в минулому розлад настрою і агресивно взаємодіяли з чоловіком, спалювали в середньому на 31 калорію менше на годину, ніж люди, які не мали такого гострого конфлікту в сім'ї. У людей з першої групи було на 12% більше інсуліну в крові. А так як інсулін пов'язаний з запасанням жиру, це могло призвести до набирання ваги. Інсулін знижувався до рівня інших добровольців тільки через 2 години після їди.
0 1 081
28-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги