додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Причина потягу до калорійної їжі ховається в мозку

Більшість із нас надає перевагу шкідливій їжу, а не здоровим продуктам харчування.
Дослідники з Монреальського неврологічного інституту й Університету Макгілла з'ясували: саме калорійність, а не смак, змушує нас їсти нездорову їжу, розповідає Science World Report.
Учасникам у процесі сканування мозку показали зображення продуктів харчування й запитали, які з продуктів вони хотіли б з'їсти. Потім добровольців попросили припустити, скільки калорій містив кожен продукт на фото. В основному, учасники неправильно оцінювали кількість калорій. При цьому вони часто обирали найбільш калорійний продукт.
Автор дослідження Алан Дагер каже: "Дослідження, проведені раніше, показали: діти і дорослі, як правило, вибирають більш калорійну їжу. Доступність і низька вартість калорійних продуктів – причина зростання ожиріння. Виявляється, мозок здатний відстежувати калорійність продуктів, навіть не маючи інформації про неї".
Рішення про споживання продуктів харчування та оцінка їх калорійності пов'язані з певною ділянкою мозку, вентромедіальною префронтальною корою. Вона кодує значення стимулів і пророкує ймовірність споживання. На думку вчених, розуміння причин потягу людей до нездорової їжі допоможе в боротьбі з ожирінням.
0 1 367
25-10-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...