|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниБільшість із нас надає перевагу шкідливій їжу, а не здоровим продуктам харчування. Дослідники з Монреальського неврологічного інституту й Університету Макгілла з'ясували: саме калорійність, а не смак, змушує нас їсти нездорову їжу, розповідає Science World Report. Учасникам у процесі сканування мозку показали зображення продуктів харчування й запитали, які з продуктів вони хотіли б з'їсти. Потім добровольців попросили припустити, скільки калорій містив кожен продукт на фото. В основному, учасники неправильно оцінювали кількість калорій. При цьому вони часто обирали найбільш калорійний продукт. Автор дослідження Алан Дагер каже: "Дослідження, проведені раніше, показали: діти і дорослі, як правило, вибирають більш калорійну їжу. Доступність і низька вартість калорійних продуктів – причина зростання ожиріння. Виявляється, мозок здатний відстежувати калорійність продуктів, навіть не маючи інформації про неї". Рішення про споживання продуктів харчування та оцінка їх калорійності пов'язані з певною ділянкою мозку, вентромедіальною префронтальною корою. Вона кодує значення стимулів і пророкує ймовірність споживання. На думку вчених, розуміння причин потягу людей до нездорової їжі допоможе в боротьбі з ожирінням. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |