додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Повторно розігріта паста корисніша, ніж свіжа

Виявляється, під час розігрівання в пасті утворюється резистентний крохмаль, а рівень цукру піднімається на 50% менше, пише у свіжоприготовленій.
Таким чином компенсується шкода від великої кількості вуглеводів. Згідно з даними Університету Суррея, коли паста остигає, а потім знову розігрівається, у продукту змінюється структура.
У підсумку організм перетравлює пасту так само, як клітковину (цукор не підскакує так сильно і поглинається менше калорій). У рамках експерименту добровольців попросили з'їсти пасту – гарячу, холодну або повторно розігріту. По складу страви не відрізнялися. Фахівці замірювали рівень цукру добровольців кожні 15 хвилин протягом 2 годин.
У результаті холодна паста викликала менший стрибок цукру, ніж гаряча. Але по-справжньому експертів здивувало те, що повторне розігрівання скорочувало підйом рівня глюкози на 50%. Виходить, що несвіжа страва корисніша, ніж свіжа. Це дозволить ефективніше контролювати вагу.
0 885
24-10-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...