додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Повторно розігріта паста корисніша, ніж свіжа

Виявляється, під час розігрівання в пасті утворюється резистентний крохмаль, а рівень цукру піднімається на 50% менше, пише у свіжоприготовленій.
Таким чином компенсується шкода від великої кількості вуглеводів. Згідно з даними Університету Суррея, коли паста остигає, а потім знову розігрівається, у продукту змінюється структура.
У підсумку організм перетравлює пасту так само, як клітковину (цукор не підскакує так сильно і поглинається менше калорій). У рамках експерименту добровольців попросили з'їсти пасту – гарячу, холодну або повторно розігріту. По складу страви не відрізнялися. Фахівці замірювали рівень цукру добровольців кожні 15 хвилин протягом 2 годин.
У результаті холодна паста викликала менший стрибок цукру, ніж гаряча. Але по-справжньому експертів здивувало те, що повторне розігрівання скорочувало підйом рівня глюкози на 50%. Виходить, що несвіжа страва корисніша, ніж свіжа. Це дозволить ефективніше контролювати вагу.
0 801
24-10-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...