додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Клітини серця можуть перетворюватися на клітини судин

Вчені вважають, що клітини серця фібробласти при певних умовах можуть перетворюватися на клітки ендотелію, необхідні для утворення кровоносної судини.
Ендотелій – це внутрішня оболонка будь-якої судини, необхідна для її повноцінного функціонування. Про механізм перетворення однієї клітини на іншу до останнього моменту нічого не було відомо. Американські дослідники напередодні розповіли про підсумки своєї роботи з клітинами серця. Фібробласти – невід'ємна частина серцевої тканини і не тільки. Клітини утримуються в шкірі, сполучній тканині. Певним чином впливаючи на них, можна перетворити групу фібробластів на клітини ендотелію.
Відкриття стане важливим кроком у розвитку сучасної медицини. Нова методика відкриває неймовірні можливості для хірургії коронарних судин. Фібробласти лежать в основі рубцевої тканини при утворенні інфаркту серця, перетворення рубця на ендотеліальні клітини – дійсно важливий крок. Подальші дослідження в галузі кардіології та стовбурової медицини покажуть, наскільки застосовна методика в клінічній практиці.
0 1 136
22-10-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги