додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Зупинимо інсульт разом

У жовтні 2014 року розпочалася всеукраїнська соціальна акція з інформування населення щодо факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
Щорічно інсульт стає причиною 6 мільйонів смертей у всьому світі. Тільки в Україні щороку реєструється більш ніж 100 тис. випадків цієї хвороби, і близько 40% з них мають летальні наслідки. Тим не менш, експерти стверджують, що значно зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань можна шляхом дотримання заходів профілактики, у тому числі – правильного харчування та регулярних фізичних навантажень.
У жовтні 2014 року, напередодні "Всесвітнього дня боротьби з інсультом", стартувала всеукраїнська соціальна акція організаторами якої виступили Громадська Рада МОЗ України, Асоціація фахівців з формування здорового способу життя та ГО "Серце Нації". Офіційний партнер проекту – фармацевтична компанія "Такеда Україна", яка щорічно приймає активну участь у заходах з інформування населення щодо факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань у рамках своєї довгострокової програми корпоративної соціальної відповідальності "Зупинимо інсульт разом".
У період з жовтня по грудень мобільна лабораторія відвідає 15 міст України: Київ, Одесу, Миколаїв, Дніпропетровськ, Львів, Вінницю, Чернівці, Тернопіль, Івано-Франківськ, Харків, Житомир, Хмельницький, Чернігів, Черкаси, Рівне.
У місцях проведення акції будуть організовані вуличні "кабінети лікаря", де всі охочі зможуть виміряти рівень холестерину та цукру в крові, а також перевірити артеріальний тиск. На основі отриманих результатів кваліфіковані фахівці визначать персональний ризик виникнення інсульту та проконсультують у питаннях його профілактики.
Як додаткові заходи щодо профілактики серцево-судинних захворювань у великих поліклініках вищезазначених міст України заплановано проведення щомісячної акції "Майстерня здоров’я", де всі охочі зможуть виміряти рівень цукру в крові, артеріальний тиск, проконсультуватися із лікарями, та, за необхідністю, зробити кардіограму.
0 1 032
21-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...