додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим старша жінка, тим більша ймовірність народження дитини з мітохондріальною мутацією

Експерти в галузі генетики спробували розібратися, як пов’язаний вік жінки і ризик розвитку у її майбутньої дитини мітохондріальних мутацій.
Як виявилося, із віком в яйцеклітинах накопичується пошкоджений матеріал, який неминуче передається дитині на стадії запліднення. Дані про результати дослідження опубліковані у виданні PNAS. Мітохондрії – це енергетичні станції клітин. Саме ця клітинна складова відповідає за весь метаболізм в організмі людини і тварин. Мітохондріальні мутації передаються тільки від матері до дитини, батько в передачі мітохондріальної інформації участі не бере.
У рамках дослідження вчені проаналізували будову мітохондріальної ДНК 39 дітей та їхніх матерів. Вік жінок склав від 25 до 59 років. З’ясувалося, чим старша була мати, тим частіше виникали аномалії мітохондрій. Мітохондріальні хвороби пов’язані з 200 розладами метаболізму, вони лежать в основі розвитку раку, діабету, Паркінсона і Альцгеймера. Мітохондрії знаходяться в кожній клітині і беруть участь у всіх біологічних процесах.
0 970
18-10-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Готується він легко та ще й допоможе смачно використати залишки святкового стола
Всі рецепти ...
• Теги