додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Здатність їсти і не гладшати – особливість побудови генів людини

Дослідники з Америки зробили дивне відкриття в галузі дієтології та генетики.
Кожен із нас зустрічався з людьми, які можуть з'їсти величезну кількість їжі і не погладшати при цьому ні на грам. Як виявилося, вся справа в особливій будові деяких генів. Вчені виявили в геномі людини мутацію, завдяки якій посилюється внутрішньоклітинний метаболізм, що дозволяє переробляти величезні енергетичні маси і не відкладати зайві поживні речовини у вигляді жиру.
Відкриття було зроблено під час експериментів із хробаками Caenorhabditis elegans. Одну групу піддали активації гена SKN-1, інша група була контрольною. Черви в рамках експерименту отримували велику кількість калорійної їжі. В результаті у контрольній групі вчені виявили ознаки ожиріння черв'яків (кількість жиру зросла в 2,5 разу). У групі з активованим геном SKN-1 нічого подібного не відбувалося. Вчені вважають, що отримана інформація допоможе краще зрозуміти механізми метаболізму в організмі людини. У майбутньому відкриття може стати основою розробки ліків нового покоління для позбування від зайвих кілограмів.
0 668
16-10-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги