додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Здатність їсти і не гладшати – особливість побудови генів людини

Дослідники з Америки зробили дивне відкриття в галузі дієтології та генетики.
Кожен із нас зустрічався з людьми, які можуть з'їсти величезну кількість їжі і не погладшати при цьому ні на грам. Як виявилося, вся справа в особливій будові деяких генів. Вчені виявили в геномі людини мутацію, завдяки якій посилюється внутрішньоклітинний метаболізм, що дозволяє переробляти величезні енергетичні маси і не відкладати зайві поживні речовини у вигляді жиру.
Відкриття було зроблено під час експериментів із хробаками Caenorhabditis elegans. Одну групу піддали активації гена SKN-1, інша група була контрольною. Черви в рамках експерименту отримували велику кількість калорійної їжі. В результаті у контрольній групі вчені виявили ознаки ожиріння черв'яків (кількість жиру зросла в 2,5 разу). У групі з активованим геном SKN-1 нічого подібного не відбувалося. Вчені вважають, що отримана інформація допоможе краще зрозуміти механізми метаболізму в організмі людини. У майбутньому відкриття може стати основою розробки ліків нового покоління для позбування від зайвих кілограмів.
0 751
16-10-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...