додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У сендвічах міститься надто багато солі

Вчені та лікарі не перший рік звертають увагу громадськості на споживання солі і смакових добавок.
Надлишок солоного негативно позначається на роботі всього організму. В першу чергу, страждає серцево-судинна система, розвивається артеріальна гіпертензія. У рамках останнього дослідження фахівці з’ясували: стандартний сендвіч містить занадто багато солі. За статистикою, майже половина американців з'їдає такий бутерброд хоча б раз на день, пише Science World Report. Для кожного п'ятого американця бутерброд – єдине джерело натрію. Вчені спробували розглянути сендвіч як готовий продукт, об'єднавши всі продукти, що входять до його складу, представивши усереднений бутерброд з точки зору поживних речовин і солі.
Багатьом подобаються сендвічі через їхні смакові якості та швидкість приготування. Однак не варто перетворювати їх на основну страву. Бутерброд – чудова закуска, але не більше. Харчовий раціон повинен бути більш різноманітним і менш солоним. Хот-доги, в'ялене м'ясо і шинка містять багато солі і харчових добавок. Часто у сендвічі можна знайти солоний огірок або мариновану цибулю. Фахівці радять виробникам фаст-фуду знизити кількість солі в продукції, а покупцям уважніше ставитися до того, що вони їдять день у день.
0 757
13-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...