додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У сендвічах міститься надто багато солі

Вчені та лікарі не перший рік звертають увагу громадськості на споживання солі і смакових добавок.
Надлишок солоного негативно позначається на роботі всього організму. В першу чергу, страждає серцево-судинна система, розвивається артеріальна гіпертензія. У рамках останнього дослідження фахівці з’ясували: стандартний сендвіч містить занадто багато солі. За статистикою, майже половина американців з'їдає такий бутерброд хоча б раз на день, пише Science World Report. Для кожного п'ятого американця бутерброд – єдине джерело натрію. Вчені спробували розглянути сендвіч як готовий продукт, об'єднавши всі продукти, що входять до його складу, представивши усереднений бутерброд з точки зору поживних речовин і солі.
Багатьом подобаються сендвічі через їхні смакові якості та швидкість приготування. Однак не варто перетворювати їх на основну страву. Бутерброд – чудова закуска, але не більше. Харчовий раціон повинен бути більш різноманітним і менш солоним. Хот-доги, в'ялене м'ясо і шинка містять багато солі і харчових добавок. Часто у сендвічі можна знайти солоний огірок або мариновану цибулю. Фахівці радять виробникам фаст-фуду знизити кількість солі в продукції, а покупцям уважніше ставитися до того, що вони їдять день у день.
0 708
13-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...