додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Смажена їжа підвищує ризик діабету у вагітних

Майбутні мами, які зловживають смаженою їжею, наприклад, чіпсами, омлетом або смаженою куркою, страждають від гестаційного діабету майже в два рази частіше, передає The Daily Mail.
Гестаційний діабет (цукровий діабет вагітних) виникає у деяких жінок на тлі вагітності і зазвичай спонтанно зникає після пологів. Якщо його не лікувати, висока ймовірність передчасних пологів або народження дитини з високою масою тіла. В гірших випадках дитина помирає незабаром після пологів. Захворювання зазвичай виникає в останньому триместрі. Симптоми включають спрагу, часті позиви до сечовипускання і втому. Гестаційний діабет лікують за допомогою дієти або таблеток для зниження рівня цукру в крові. Жінкам з гестаційним діабетом лікарі рекомендують кесарів розтин.
У новому дослідженні вчених з Гарвардського університету, що тривав 10 років, взяли участь 15 027 вагітних жінок. Учасниці відповіли на питання про своє харчування і спосіб життя, включаючи те, курили вони, як часто їли смажену їжу, м'ясо, фрукти і овочі і скільки пили. Вагітні жінки, які вживали смажену їжу сім разів на тиждень, були на 88% більш схильні до розвитку гестаційного цукрового діабету в порівнянні з тими, хто їв смажене рідше одного разу на тиждень. Смажена їжа чотири-шість разів на тиждень підвищувала ризик на 16%. Також ризик розвитку даного захворювання значно збільшують вік старше 25 років, надмірна вага і сімейна історія діабету.
Вчені вважають, що при смаженні утворюються хімічні речовини, що погіршують здатність організму контролювати рівень цукру в крові. Крім того, в процесі смаження виділяються транс-жири, які можуть послаблювати дію інсуліну. Дослідники закликають жінок репродуктивного віку зменшити споживання смаженої їжі, щоб знизити ризик. Жінкам, які планують завагітніти, важливо вести здоровий спосіб життя, збалансовано харчуватися і регулярно займатися фізичними вправами.
0 1 161
11-10-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги