додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

ЄС запускає унікальне додаток – «Лікарський Instagram»

У Західній Європі до кінця року почне працювати новий додаток для лікарів – Figure 1.
Це професійна версія Instagram, пише BBC, що дозволяє обмінюватися фотографіями пацієнтів. На сьогодні більше 150000 лікарів завантажили фото. Особистості пацієнтів приховуються.
Незважаючи на це, деякі експерти побоюються, що захистити право пацієнтів на конфіденційність не вдасться. Додаток автоматично закриває обличчя, але користувачі повинні в ручному режимі закривати татуювання та інші особливості. Кожне фото проглядається модератором перед додаванням в базу даних.
Засновник проекту, доктор Джош Ленді, запевняє, що даних медкарт на руках у розробників немає. Це найправильніший спосіб вберегтися від витоку. При цьому встановлення особистості лікаря не повинно впливати на ідентифікацію пацієнта. Але деякі відхилення настільки рідкісні, що їх просто не можна публікувати. Інакше пацієнта можна буде легко впізнати.
Будь-яка людина має право безкоштовно завантажити Figure 1, але тільки медикам дозволяється публікувати або коментувати фотографії. Це прекрасний ресурс для студентів медичних вузів, відзначають розробники. Додаток вже доступний в Північній Америці, Ірландії і Великобританії. Торік в його розробку вклали 6 мільйонів доларів.
0 655
9-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги