додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Експерти розповіли, чому псуються зуби

Щоб зберегти міцні і здорові зуби надовго, важливо не просто їх регулярно чистити.
Більше того, саме чищення може виявитися фактором руйнування емалі і проблем із посмішкою.
Стоматологи перерахували причини, які часто руйнують зуби, але при цьому залишаються неочевидними.
Однією з таких причин, наприклад, є надто старанне чищення зубів. Воно може пошкодити емаль зубів, зробивши їх надмірно чутливими, а також оголити шийки зубів, відкривши до них доступ мікробам. Експерти радять користуватися щіткою з м'якою щетиною, а під час чищення здійснювати кругові, а не лінійні рухи.
Руйнівну дію на емаль має і їжа з великим вмістом кислоти: газована вода, апельсиновий сік, вино, спортивні напої, лимони тощо. Зуби, за можливості, повинні відчувати на собі якомога менший вплив кислоти, тому рот після продуктів з кислинкою слід обов'язково ополіскувати, а напої пити через трубочку.
Самі стоматологи кажуть, що з віком зуби природним чином стають темнішими. Але якщо боротися з цим за допомогою відбілювальних паст, можна серйозно нашкодити зубам, оскільки за їхнього тривалого застосування емаль стає пористою, а потім руйнується. Нормальні здорові зуби мають колір слонової кістки, і відбілювати їх не потрібно.
Занадто швидкі коливання температур під час їди (наприклад, кава і морозиво) – ще один фактор ризику для зубів. Емаль від цього то розширюється, то стискається – у результаті утворюються мікротріщини, що призводять до поступового руйнування зубів.
Неправильна зубна паста, тобто паста з високим індексом абразивності – для зубів все одно, що наждачний папір. Замість абразивних паст (з індексом більше 100) краще використовуйте пасти з фторидами – вони захищають тканини зубів.
0 1 602
8-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...