додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Експерти розповіли, чому псуються зуби

Щоб зберегти міцні і здорові зуби надовго, важливо не просто їх регулярно чистити.
Більше того, саме чищення може виявитися фактором руйнування емалі і проблем із посмішкою.
Стоматологи перерахували причини, які часто руйнують зуби, але при цьому залишаються неочевидними.
Однією з таких причин, наприклад, є надто старанне чищення зубів. Воно може пошкодити емаль зубів, зробивши їх надмірно чутливими, а також оголити шийки зубів, відкривши до них доступ мікробам. Експерти радять користуватися щіткою з м'якою щетиною, а під час чищення здійснювати кругові, а не лінійні рухи.
Руйнівну дію на емаль має і їжа з великим вмістом кислоти: газована вода, апельсиновий сік, вино, спортивні напої, лимони тощо. Зуби, за можливості, повинні відчувати на собі якомога менший вплив кислоти, тому рот після продуктів з кислинкою слід обов'язково ополіскувати, а напої пити через трубочку.
Самі стоматологи кажуть, що з віком зуби природним чином стають темнішими. Але якщо боротися з цим за допомогою відбілювальних паст, можна серйозно нашкодити зубам, оскільки за їхнього тривалого застосування емаль стає пористою, а потім руйнується. Нормальні здорові зуби мають колір слонової кістки, і відбілювати їх не потрібно.
Занадто швидкі коливання температур під час їди (наприклад, кава і морозиво) – ще один фактор ризику для зубів. Емаль від цього то розширюється, то стискається – у результаті утворюються мікротріщини, що призводять до поступового руйнування зубів.
Неправильна зубна паста, тобто паста з високим індексом абразивності – для зубів все одно, що наждачний папір. Замість абразивних паст (з індексом більше 100) краще використовуйте пасти з фторидами – вони захищають тканини зубів.
0 1 679
8-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...