додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Медики порадили не брати лікарняні

Лікарняний здатний посилити поганий стан в тому випадку, коли людина хвора на депресію, – це показало свіже дослідження австралійських фахівців.
Але, на думку авторів роботи, наслідки невиходу на роботу часто навіть ширші, ніж тільки ймовірність втратити твердість духу.
Вчені заявили, що депресія є однією з основних причин інвалідності, відсутності на роботи і зниження продуктивності серед людей працездатного віку. Водночас, провівши дослідження, вони дійшли парадоксального висновку, резюмувавши, що перебування на роботі для людини в депресії – це більш правильний варіант, ніж прагнення відсидітися вдома, махнувши на все рукою.
"Відвідування роботи допомагає багатьом людям впоратися з депресією, нервовими розладами, в той час як вихід на лікарняний, навпаки, посилює поганий стан", – ця думка була озвучена авторами наукового дослідження, фахівцями з Університету Мельбурна, а також з Науково-дослідного інституту Мензис при Університеті Тасманії.
Їхня робота містить дані, що показують, що співробітники з депресією, які були відсутні через хворобу, не відчували покращень стану здоров'я або якості життя. Ті ж, хто продовжував працювати, виробляли досвідчені навички, які допомагали їм краще контролювати свій стан.
Показово, що представники "білих комірців" (офісні працівники) і "синіх комірців" (пролетарі) в цьому сенсі практично не демонстрували відмінностей. Однак медики говорять, що офісні працівники, які більше схильні до депресивних станів, ніж представники робочого загону, – більше (в сукупності) втрачають, якщо не виходять на роботу. Наприклад, таким співробітникам частіше шукають заміну, їхні витрати на лікування або медичне обслуговування також виявляються вищими, – як наслідок, їхня оцінка якості життя і особистого статусу істотно нижча, ніж у робітників, а невдоволення нинішнім становищем значно глибше.
У свою чергу, психологи вважають, що роботодавці повинні заохочувати своїх співробітників, які воліють залишитися на робочому місці (наприклад, запропонувати їм гнучкий графік). У цілому це лише підвищить віддачу та ефективність роботи.
0 650
8-10-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги