додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Жінка із пересадженою маткою народила дитину

Місяць тому 36-річна жителька Швеції з донорською маткою народила дитину.
Це перший подібний випадок у світі медицини. Малюк був зачатий за допомогою ЕКЗ і народився раніше терміну.
Своє ім'я щаслива мама вважала за краще не оприлюднювати. Відомо тільки, що шведка народилася без матки, а її донором стала 61-річна жінка, друг сім'ї. Операцію з пересадки органу зробили торік.
Про вдалий досвід трансплантації матки повідомив лікар Матс Бреннстрём. Він особисто оперував жінку і надалі прийняв у неї пологи. Новонароджений, хоч і з'явився на світ недоношеним, але виявився цілком здоровим хлопчиком. Батьки малюка йшли до цього декілька років і дуже задоволені результатом.
Хірург Бренстрём провів операції дев'яти жінкам, дві з них зараз виношують дітей. Такі успіхи дають надію тим, у кого з народження не було матки, як у нашої героїні і тим, хто її втратив внаслідок якихось захворювань.
Потрібно відзначити, що спроби пересадити матку не завжди були успішними. Пересаджений учасницям експерименту орган завжди опиняється під загрозою відторгнення. Кращим донором в цьому випадку може стати близький родич, як було у випадку із Сарою Оттосон, якій пересадили матку її матері.
0 822
7-10-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...