додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Світлове опромінення зробить арахіс безпечним для хворих на алергію

Алергія на арахіс відрізняється важкістю реакцій.
Можливий навіть смертельний анафілактичний шок. І вчені постійно шукають способи боротьби з нею. Остання пропозиція – розробка Університету Флориди. Вчені експериментували зі світловими імпульсами, які повинні інактивувати алергенні білки в арахісі, розповідає Medical News Today.
Метою опромінення є видалення 99,9% алергенів в цілісному арахісі. Поки що вдалося позбутися 80%. Якщо зменшити концентрацію алергенів в одному горісі з 150 міліграмів до рівня нижче 1,5 міліграма, то такий арахіс буде безпечний для 95% хворих на алергію. Головна проблема в тому, що знищення алергенів призводить до руйнування текстури, кольору, смаку і поживності арахісу.
Але ультрафіолетові імпульси впоралися із завданням. Була створена спеціальна система, що складається їз двох ксенонових ламп, двох кольорів, одного відсіку для обробки з конвеєрною стрічкою і модуля управління. Після обробки антитіла людини не можуть розпізнати проблемні білки як алергени. Тобто і симптомів алергії немає. Фахівці сподіваються на проведення клінічних випробувань. Нині вченим вже вдавалося видалити алергени з арахісу. Щоправда, тоді йшлося про білкові екстракти, а не про цілий арахісі.
0 1 005
4-10-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...