додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Надлишок солі в шкірі та м’язах загрожує розвитком гіпертонії

Фахівці Університету Вандербільта вирішили перевірити, чи впливає сіль у шкірі і м'язах людини на кров'яний тиск на прикладі 200 добровольців.
У людей, залучених до дослідження, був трохи підвищений тиск. І вчені припустили, що на цьому позначається не тільки сіль, яка потрапляє в тіло з продуктами харчування, але і сіль, що міститься в шкірі і м'язах, пише The Daily Mail.
Добровольцям найближчим часом запропонують ліки від серцевої недостатності (спіронолактон) або плацебо. Спиронолактон допомагає вивести надлишки води, а разом з нею і сіль. Після і до прийому засобу фахівці проаналізують вміст солі в м'язах і шкірі. Відомо: при надлишку солі підвищується тиск і ризик набряків. А це фактори ризику серцевих нападів і інсультів. Вчені знайшли внутрішньотканинні сховища солі. На їхню думку, ці сховища можуть бути пов'язані не тільки з високим тиском, але і запаленням.
А запалення загрожує автоімунними захворюваннями (коли імунітет помилково атакує клітини тіла). Це довів ще Єльський університет. До речі, паралельно проводиться дослідження екстракту виноградних кісточок з точки зору їхнього впливу на раціон, багатий сіллю. Протягом 6 тижнів 25 пацієнтам із серцевою недостатністю у віці 50 років і старшим будуть давати 300 міліграмів екстракту двічі на день або плацебо. Вчені візьмуть на себе моніторинг тиску. Теорія така: екстракт не дозволяє рідині проникати в кровообіг, що має зменшити негативний ефект солі.
0 2 072
3-10-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги