додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Надлишок солі в шкірі та м’язах загрожує розвитком гіпертонії

Фахівці Університету Вандербільта вирішили перевірити, чи впливає сіль у шкірі і м'язах людини на кров'яний тиск на прикладі 200 добровольців.
У людей, залучених до дослідження, був трохи підвищений тиск. І вчені припустили, що на цьому позначається не тільки сіль, яка потрапляє в тіло з продуктами харчування, але і сіль, що міститься в шкірі і м'язах, пише The Daily Mail.
Добровольцям найближчим часом запропонують ліки від серцевої недостатності (спіронолактон) або плацебо. Спиронолактон допомагає вивести надлишки води, а разом з нею і сіль. Після і до прийому засобу фахівці проаналізують вміст солі в м'язах і шкірі. Відомо: при надлишку солі підвищується тиск і ризик набряків. А це фактори ризику серцевих нападів і інсультів. Вчені знайшли внутрішньотканинні сховища солі. На їхню думку, ці сховища можуть бути пов'язані не тільки з високим тиском, але і запаленням.
А запалення загрожує автоімунними захворюваннями (коли імунітет помилково атакує клітини тіла). Це довів ще Єльський університет. До речі, паралельно проводиться дослідження екстракту виноградних кісточок з точки зору їхнього впливу на раціон, багатий сіллю. Протягом 6 тижнів 25 пацієнтам із серцевою недостатністю у віці 50 років і старшим будуть давати 300 міліграмів екстракту двічі на день або плацебо. Вчені візьмуть на себе моніторинг тиску. Теорія така: екстракт не дозволяє рідині проникати в кровообіг, що має зменшити негативний ефект солі.
0 2 332
3-10-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...