додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Багато жінок бояться хліба, показало опитування

Хліб давно звинувачують у провокуванні ожиріння.
Але останні дослідження реабілітують цей продукт, пише The Daily Mail. Між тим, згідно зі статистикою, 43% жінок не їдять хліба, намагаючись схуднути, 20% відчувають почуття провини після того, як з'їдають хліб, і більше 50% завжди плутаються, коли йдеться про корисний хліб.
Дослідження більше 1000 жінок 25-65 років показало це. Також було встановлено: більше третини жінок шукають більш корисні сорти хліба, а 65% переконані, що інформація про корисні хлібні продукти повинна бути більш доступна. До речі, 15% матерів не дають дітям досхочу їсти хліба, намагаючись відгородити їх від набирання ваги. Однак 83% жінок усе одно самі їдять хліб через його приємний смак. А 73% їдять хліб, оскільки це зручно. Бутерброд або тост – одне з найпростіших рішень.
Коментує дієтолог Шерон Натолі: "В 1990-х дієта Аткінса здійснила справжній переворот. З того самого часу вуглеводів бояться. Але від вуглеводних продуктів все-таки повністю не відмовляються, при цьому, утрудняючись при виборі корисних альтернатив. Багато хто не знає, наскільки може бути корисний цільнозерновий хліб з низьким глікемічним індексом. До речі, безглютенова дієта, що передбачає відмову від стандартного хліба, здатна підвищувати цукор у крові сильніше, ніж сам хліб".
Сам по собі хліб не пов'язаний з набиранням ваги. Навпаки, вживання цільнозернових хлібних продуктів дозволяє контролювати форму. Зокрема відбувається це завдяки великому вмісту клітковини. Ще в такому хлібі можна знайти вітаміни групи В, магній, залізо. А якщо в хлібі присутнє насіння, то продукт виявляється багатий ще й амінокислотою омега-3.
0 703
3-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти