додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Багато жінок бояться хліба, показало опитування

Хліб давно звинувачують у провокуванні ожиріння.
Але останні дослідження реабілітують цей продукт, пише The Daily Mail. Між тим, згідно зі статистикою, 43% жінок не їдять хліба, намагаючись схуднути, 20% відчувають почуття провини після того, як з'їдають хліб, і більше 50% завжди плутаються, коли йдеться про корисний хліб.
Дослідження більше 1000 жінок 25-65 років показало це. Також було встановлено: більше третини жінок шукають більш корисні сорти хліба, а 65% переконані, що інформація про корисні хлібні продукти повинна бути більш доступна. До речі, 15% матерів не дають дітям досхочу їсти хліба, намагаючись відгородити їх від набирання ваги. Однак 83% жінок усе одно самі їдять хліб через його приємний смак. А 73% їдять хліб, оскільки це зручно. Бутерброд або тост – одне з найпростіших рішень.
Коментує дієтолог Шерон Натолі: "В 1990-х дієта Аткінса здійснила справжній переворот. З того самого часу вуглеводів бояться. Але від вуглеводних продуктів все-таки повністю не відмовляються, при цьому, утрудняючись при виборі корисних альтернатив. Багато хто не знає, наскільки може бути корисний цільнозерновий хліб з низьким глікемічним індексом. До речі, безглютенова дієта, що передбачає відмову від стандартного хліба, здатна підвищувати цукор у крові сильніше, ніж сам хліб".
Сам по собі хліб не пов'язаний з набиранням ваги. Навпаки, вживання цільнозернових хлібних продуктів дозволяє контролювати форму. Зокрема відбувається це завдяки великому вмісту клітковини. Ще в такому хлібі можна знайти вітаміни групи В, магній, залізо. А якщо в хлібі присутнє насіння, то продукт виявляється багатий ще й амінокислотою омега-3.
0 1 149
3-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...