додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Популярна приправа, можливо, містить ліки від хвороби Альцгеймера

Куркума, яка входить до складу каррі, може допомогти мозку відновитися після ушкоджень, викликаних нейродегенеративними захворюваннями на зразок хвороби Альцгеймера.
Як показало дослідження, з'єднання з куркуми (ароматичний турмерон) сприяло розмноженню клітин мозку та їхньому розвитку в дорослі нейрони, пише The Times of India.
Під час дослідження щурам вводили сполуку, а вчені сканували мозок тварин. Їх цікавив, який вплив турмерон має на ендогенні нервові стовбурові клітини. Ці клітини перетворюються на нейрони і є важливими для відновлення мозку. З'єднання збільшувало показники розмноження ембріональних нервових стовбурових клітин до 80% і підвищувало швидкість їхнього дорослішання.
А ось в організмі живих гризунів ін'єкції з'єднання приводили до розростання двох ключових зон мозку, де і відбувалося зростання нейронів. Дослідники поки що не знають, який ефект сполука матиме на мозок людини. Більше того, хвороба Альцгеймера, наприклад, є комплексним захворюванням. І не факт, що стимуляція клітин зупинить її розвиток.
0 955
1-10-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги