додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Спеціалісти зрозуміли, чому тренування усувають нервове напруження

М'язи фільтрують сполуки, що виробляють хімічний стрес у мозку, пише The Daily Mail.
Аналогічним чином працює печінка. На основі зробленого відкриття фахівці хочуть розробити нові способи боротьби з депресією.
Учені Каролінського інституту здійснили експеримент на двох групах щурів. Тварин помістили в умови стресу (використовувалися шумові ефекти, дратівливі світлові спалахи і порушувався режим сну). Через п'ять тижнів перша група щурів (звичайні тварини) демонструвала ознаки депресії, в тому числі, втрату апетиту. А ось друга група (генно-модифіковані тварини) не мали проблем. Справа в тому, що у другої групи були сильно розвинені м'язи, навіть без фізичного навантаження. Вся справа в генах. Це призводило до збільшення концентрації захисних білків – KAT. Ці білки не дають стресовому з'єднанню, кінуреніну, потрапити в мозок.
Коли першій групі вводили кінуренін, то у них швидко розвивалася депресія. А ось у другої групи був "імунітет" проти з'єднання. Насправді, у тварин з другої групи показники кінуреніна в крові ніколи не зростали через ензими KAT, які швидко нейтралізують їх і містяться у м'язовій тканині.
Інші експерименти показали: у звичайних гризунів вироблялося більше білків KAT після регулярних пробіжок в колесі. У людей те саме може статися все після кількох тижнів тренувань. Виходить, м'язи виводять токсини з крові, захищаючи мозок. При цьому, якщо створити ліки проти депресії, що впливають на м'язи, а не на мозок, вдасться значно скоротити кількість побічних ефектів без втрати якості терапії.
0 670
1-10-2014, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги