додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Русалки існують, стверджує медична статистика

Русалки – відомий персонаж світового фольклору та літератури.
Зазвичай цей образ пов'язують з корабельними аваріями, утопленнями і повенями. Але мало хто знає, що русалки існують в реальності. Принаймні, у медицині зафіксовані випадки так званого "синдрому русалки". Це смертельно небезпечне відхилення, що характеризується скрученими і зрощеними ногами, відзначає The Daily Mail.
Це рідкісна вроджена деформація – 1 випадок на 100 000 дітей. Вона в 100 разів частіше зустрічається в однояйцевих близнюків. Через неї складається враження, що в людини не дві ноги, а один хвіст. Відомо: причина розладу – аномалії в судинній сітці, яка забезпечує приплив крові. У пуповині не утворюється дві артерії. У підсумку плід не отримує в достатньому обсязі кров. Нижній частині тіла не вистачає крові і поживних речовин. Таким чином, дві кінцівки просто не можуть сформуватися.
Більше 50% дітей із цим відхиленням помирають ще в утробі. Більшість народжених на світ живими не можуть прожити більше кількох днів через ниркову аномалію або аномалії сечового міхура. Однак відомі й винятки з правил. Наприклад, в 1988 році Тіффані Йоркс пережила операцію з розділення ніг. Сталося це, коли їй ще не було й року. Вона жива до цих пір, хоча і має проблеми з мобільністю (кістки так і не зміцніли). Це найдоросліший пацієнт з "синдромом русалки".
0 976
1-10-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги