|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниВся справа в поєднанні відчуттів, пов'язаних зі спиртним, і рецепторів, що відповідають за гіркий смак, пише The Daily Mail. А гени впливають на те, наскільки сильним нам здається смак, і чи сподобається нам конкретний напій. Яскравий приклад – комусь пиво і схожі напої здаються гіркими. І цей факт часто свідчить про те, що людині напій не подобається, адже люди зазвичай уникають гірких продуктів. Але деякі напої містять компоненти, які можуть приховувати гіркоту. Наприклад, таку роль може відігравати солодка вишенька в коктейлі або ароматизатор. Експерти досліджували два гени рецепторів гіркого смаку – TAS2R13 і TAS2R38. Залежно від генетичних варіацій, що торкалися цих рецепторів, схеми вживання спиртного і реакція на різні напої відрізнялися. Також, крім генів рецепторів гіркоти, важливу роль може відігравати ген рецептора TRPV1. Він відповідає за варіації в відчутті печіння на язиці. А відомо, що алкогольні напої часто залишають відчуття печіння, крім відчуття гіркоти. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |