додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ліки, які зменшують холестерин, приносять із собою багато проблем

Статини, які знижують холестерин, викликають набирання ваги і підвищують цукор у крові, тим самим підштовхуючи до діабету, з’ясували фахівці.
Щоправда, для декого "плюси" від прийому статинів переважують всі "мінуси", пише The Telegraph. Негативний зв'язок виявили після генетичного аналізу даних приблизно 220 000 осіб і даних майже 130 000 осіб, які раніше приймали участь у дослідженні статинів. За чотири роки ризик діабету 2 типу у тих, хто приймав статини, зріс на 12%. Вони також набрали 240 грамів.
Статини працюють, знижуючи ефективність печінкового ензиму. У підсумку клітини печінки захоплюють більше ліпопротеїнів низької щільності (холестерину) з кровообігу. Холестерин перетворюється на солі жовчних кислот і виводиться природним шляхом. Вчені також знайшли поширені варіанти в гені, що кодує той самий печінковий ензим. І ці варіанти були пов'язані зі зниженим холестерином. Але у володарів цих варіантів також спостерігався більший ризик набирання ваги і розвитку діабету 2 типу.
Згідно з діючими рекомендаціями, статини мають приймати люди з 10% -м і великим ризиком хвороб серця. Вони також показані людям, які перенесли серцевий напад або інсульт. Статини покликані запобігти повторним епізодам. На думку фахівців, негативні ефекти статинів щодо ваги і ризику діабету можна нівелювати завдяки правильному харчуванню й активному способу життя.
0 1 329
26-09-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...