додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дихання люди підкаже, чи хвора вона на туберкульоз

Учені створили перший у світі аналізатор дихання, який здатний діагностувати туберкульоз, передає BBC.
Цей тест надає потрібну інформацію про стійкість до ліків швидко й точно. Зазвичай на таке дослідження потрібно до шести тижнів. Суть у тому, що бактерії туберкульозу виділяють особливі газоподібні речовини протягом 10 хвилин після впливу одного антибіотика. Це показав експеримент із кроликами.
Ізоніазид (антибіотик) активується туберкульозним ензимом. І цей ензим унікальний для бактерій туберкульозу. Фахівці змогли простежити за перетворенням антибіотика у свою активну форму, відстежуючи виділення одного газу. Експерти вводили лабораторним тваринам особливу, марковану форму антибіотика.
У присутності туберкульозу позначений газоподібний азот вивільняється із легень. І його легко вловлює апарат для мас-спектрометрії. Якщо в аналізі є азот, то в тілі присутні бактерії туберкульозу, які чутливі до ізоніазиду. Ця інформація дозволяє максимально рано і ефективно приступити до лікування.
Відомо: туберкульоз важко лікувати. Потрібно мінімум шість місяців на терапію. І нездатність закінчити курс лікування пов'язана зі зростанням кількості бактерій туберкульозу, стійких до різних препаратів. На такі випадки в деяких країнах припадає 30% всіх випадків туберкульозу.
0 786
26-09-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги