додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Медики закликають частіше їсти спаржу

Спаржа – один із найкорисніших продуктів, кажуть дієтологи.
Дослідження показали: спаржа має протизапальні властивості, містить вітаміни С, Е, бета-каротин, цинк, селен і марганець, антиоксидант глутатіон, що складається з трьох амінокислот (глутамінової кислоти, гліцину, цистеїну).
Також спаржа працює як діуретик завдяки вмісту амінокислоти – аспарагина. Вона виводить надлишки рідини і солі. Тому спаржа показана людям із високим тиском і хворобами серця. Ще вона зміцнює кістки – потрібно їсти спаржу мінімум двічі на тиждень – це сприяє нормальному згортанню крові.
Антиоксиданти, які можна знайти в спаржі, допомагають організму позбутися вільних радикалів, що ушкоджують клітини, що підвищують ризик раку і які спричинюють процеси старіння. До того ж цей продукт бореться зі зниженням когнітивних здібностей – в ньому є сіль фолієвої кислоти.
0 896
25-09-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...