додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Лікарі зрозуміли, як вилікувати найважчі випадки артриту

Університет Іллінойсу здійснив справжній прорив, встановивши, що є причиною розвитку запалення і руйнування кісток при ревматоїдному артриті.
Виявилося, у всьому винна активація рецептора TLR5. На думку фахівців, придушення роботи цього рецептора дозволить вилікувати артрит.
Нагадаємо: ревматоїдний артрит – автоімунне захворювання. Через нього в пацієнтів з'являється біль, набрякають суглоби. Вони деформуються, втрачають рухливість. І ключову роль у появі симптоматики відіграє рецептор TLR5. Він розташовується на поверхні мієлоїдних клітин, що мігрують з кровоносних судин до ушкоджених суглобів і беруть участь в руйнуванні кісткової тканини.
Коли TLR-5 активується, поруч з ураженими суглобами починають утворюватися нові кровоносні судини. До того ж, змінюється робота фактора некрозу пухлини альфа. А він посилює міграцію мієлоїдних клітин до суглоба. Експерименти з гризунами показали: введення антитіл, які придушували активність TLR5, знижувало рівень міграції мієлоїдних клітин, показники набрякання суглобів і руйнування кісток.
0 997
24-09-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги