додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені з’ясували: чим довший сон, тим більш дивним він здається

Градус нереальності підвищується по мірі наближення до ранкових годин, каже Джозі Маліновскі з Університету Бедфордшира.
Як відзначає The Daily Mail, самий пік дивацтва припадає на момент, що передує пробудженню. Сни стають більш емоційними. Це довів експеримент з 16 добровольцями. Спеціаліст простежила за людьми під час сну. При цьому їх будили до чотирьох разів за ніч. Добровольці повинні були згадати свій сон і подумати, як сон може бути пов'язаний з реальним життям, на наступний ранок.
Виявилося, на ранніх стадіях сну сновидіння більше стосувалися речей, з якими люди стикалися протягом дня. Але найбільш показовими були сни, які приходили пізно вночі. По них можна зробити реальні висновки про стан людини. Існують дві основні стадії сну – швидка й повільна. Під час повільної фази імунна система людини зміцнюється. А під час швидкої фази відбувається обробка емоцій. Якщо людина метеозалежна, у неї в організмі є інфекція, почувається погано, їх потрібно більше повільного сну.
Але тоді зміщується точка переходу у швидкий сон. І це впливає на сновидіння, підвищуючи ризик кошмарів. Деякі експерти вважають, що ПМС провокує кошмари через посилене вироблення прогестерону та підвищення температури тіла. У цьому стані жінкам також простіше запам'ятовувати сон. Багато жінок під час менопаузи теж мають неприємні сни. В цей момент рівень естрогену падає, що впливає на серотонін. У результаті жінка стикається з приливами, нічною пітливістю, стрибками настрою та порушеннями сну в 15% випадків.
Таким чином похвалитися міцним сном не вдається. До речі, якщо людина недосипає протягом робочого тижня, у вихідні її можуть відвідати неприємні сни. Взагалі ж по снам реально сказати, чи є у людини проблеми зі здоров'ям. Наприклад, труднощі з диханням часто пов'язані зі снами, в яких людей душать.
0 1 423
23-09-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги