додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Руйнування клітин мозку можна зупинити

Єльська медшкола розробила новий підхід у плані лікування наслідків перинатальних ушкоджень головного мозку, черепно-мозкових травм і нейродегенеративних захворювань на зразок хвороб Паркінсона й Альцгеймера.
Як показали дослідження, процес загибелі нейронів у мозку регулюють молекули мРНК сімейства let-7. Молекули мРНК активують Toll-подібні рецептори типу 7 і викликають руйнування нервових клітин.
У результаті молекули мРНК let-7 виділяються з пошкоджених нейронів і імунних клітин, впливаючи на сусідні, збільшуючи пошкодження тканин центральної нервової системи. Але вчені придумали, як захистити нервові клітини. Це можна зробити за допомогою штучно синтезованого аналога преімплантаційної фактора (sPIF). Цей білок зазвичай використовується для стимуляції імплантації ембріонів.
Як показали дослідження, білок sPIF запобігав загибелі нейронів і розвитку запалення у тварин після родової травми головного мозку. Його ефект пов'язаний з блокуванням вироблення let-7. sPIF просто зв’язувався з іншим білком, який був необхідний для виробництва мРНК. У підсумку порушувався синтез і let-7, а процес руйнування нейронів зупинявся. Є підстави вважати, що методика спрацює і на людях.
0 1 441
23-09-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги