додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чорноплідна горобина – унікальний протираковий агент

Онкологи з'ясували: ягоди можуть підсилити ефект хіміотерапії при лікуванні раку підшлункової.
За даними Королівського коледжу Лондона й Університету Саутгемптона, було доведено ефективність екстракту аронії (Aronia melanocarpa). Він швидко вбивав ракові клітини, викликаючи апоптоз, запрограмовану клітинну смерть, пише Medical Express.
В аронії (чорноплідній горобині) багато вітамінів і антиоксидантів, включаючи поліфеноли. Екстракт цієї рослини перевірили на клітинах раку підшлункової. Їх обробляли або гемцитабином (використовується в хіміотерапії), або екстрактом у різній концентрації. Також учені перевірили комбінацію екстракту й ліки.
48 годин вистачило екстракту, щоб викликати клітинну смерть в концентрації 1 мікрограм на мілілітр. А в найбільшій концентрації (50 мікрограмів) він не шкодив здоровим клітинам. При цьому малі дози екстракту в поєднанні з ліками виробляли разючий ефект. Було потрібно менше препарату, що знижував ризик побічних ефектів.
Раніше екстракт вже успішно тестували на раці мозку (ракові клітини вмирали і знижувалася ступінь інвазивності). Мабуть, основний вплив справляли рослинні поліфеноли. Їх, до речі, також можна знайти в зеленому чаї, соєвих бобах, винограді, арахісі, шовковиці та куркумі.
0 1 101
22-09-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги