додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Жінкам не можна вживати алкоголь протягом всієї вагітності

З'ясувалося: навіть іноді випиваючи по келиху вина, жінка тим самим підвищує ризик гіперактивності та порушень уваги у дитини.
У рамках наукової роботи враховувалися дані більше 14000 жінок, які були вагітні з квітня 1991 по грудень 1992 р. Дослідження здійснюється і по сьогоднішній день. В якості періодичного вживання алкоголю вчені брали такі показники: 4 одиниці алкоголю і більше на добу, що вживалися хоча б раз за вагітність. Це десь 2 стандартні келихи вина, 2 кухлі пива або сидру.
Обстеження та опитування вагітних проводився на 18-й і 32-й тижнях вагітності, а також, коли дитині виповнювалося 5 років. При цьому психічний стан дітей і успішність у віці 11 років оцінювалися за показниками вчителів та батьків. Чверть жінок періодично випивала мінімум один раз за вагітність. 50% вживали мінімум 4 одиниці спиртного 1-2 рази за місяць, що підтвердило опитування. Більшість жінок іноді вживали алкоголь на 18-му тижні, продовжували це робити і на 32-му тижні вагітності. З'ясувалося, такі поблажки приводили до розвитку гіперактивності і порушень уваги у дітей.
0 1 055
21-09-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги