додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Жирні молочні продукти – універсальний захист від діабету

Якщо ви хочете захиститися від діабету, потрібно включити в раціон молочні продукти з підвищеною жирністю.
Як показало дослідження, слід споживати по 8 порцій сиру, масла, молока, вершків, а от від знежирених продуктів краще відмовитися, пише The Telegraph.
Жири з молочних продуктів корисніші, ніж інші насичені жири. І саме вони можуть мати позитивний ефект. Вчені спеціально порівнювали людей, які споживали по 8 порцій молочних продуктів на день, і людей, які споживали максимум одну порцію. Перша група на 23% рідше стикалася з діабетом 2 типу.
Одна порція – це 200 мілілітрів молока або йогурту, 20 грамів сиру, 25 грамів вершків або 7 грамів масла. Загалом у дослідженні взяли участь приблизно 27 000 осіб 45-74 років. За ними стежили 14 років. І протягом цього періоду близько 3000 зіткнулися з діабетом. Виявилося, 30 мілілітрів вершків, які випивають на день, знижували ризик на 15%, а 180 мілілітрів йогурту – на 20%. Продукти з низьким вмістом жиру не допомагали уникнути діабету.
Щодо збільшення ризику діабету, то згубний вплив мають паління, надмірна вага, знижена фізична активність і велика кількість м'яса в раціоні. Якщо людина щодня їсть м'ясо, особливо нежирне, то ймовірність діабету значно підвищується. Так, 80 грамів нежирного м'яса підвищували ризик на 20%, 90 грамів жирного м'яса – тільки на 9%.
0 1 386
20-09-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги