додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Цукор – повільний убивця сучасних людей

На цукор не повинно припадати більше 3% від загального обсягу споживання калорій, радять експерти з Університетського коледжу Лондона й Лондонської школи гігієни й тропічної медицини.
Зокрема, урізавши цукор у раціоні, можна зберегти зуби, пише Eurek Alert. На думку фахівців, вільний цукор – єдина причина карієсу.
До вільних цукрів належать моносахариди і дисахариди, які додаються в оброблені продукти. Також цукор присутній у меді, соках, фруктових концентратах. Карієс – найпоширеніше з неінфекційних захворювань у світі. Він є в 60-90% дітей шкільного віку. І левова частка дорослих має карієс. Ризик утворення карієсу значно збільшується по мірі збільшення обсягу цукру в раціоні. Якщо в дитячому раціоні обсяг зростає від 0% до 5%, то поширеність карієсу підвищується удвічі.
Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, максимальне споживання енергії, що надходить з вільних цукрів, не повинно перевищувати 10%. Але краще прагнути до позначки 5%. Це приблизно 50 грамів вільних цукрів на день – як максимум. Але тепер учені закликають знизити планку до 5% (25 грамів), а метою має бути менше 3%.
При цьому виробникам продуктів харчування слід скорочувати обсяг цукрів у продукції. А на етикетці потрібно розміщувати попередження, якщо цукру більше 2,5%. Ще варіант – введення податків на цукор. Підвищення вартості продуктів, багатих на цукор, слід збільшити мінімум на 20%. Але не виключено, що зростання складе всі 100%.
0 851
19-09-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...