додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дешевий і безболісний тест розповість, чи загрожує вам рак простати

Британські вчені знайшли нові гени, пов'язані з раком простати.
І на основі цього відкриття можна створити діагностичний тест, який відразу скаже, наскільки у вас підвищений ризик, пише The Daily Mail.
Тест нескладний і простий. І в найближчі п'ять років його можуть включити до держпрограми медичної допомоги Великобританії. Можливо, його пропонуватимуть усім чоловікам, починаючи з 55 років. Працюючи над тестом, співробітники лондонського Інституту дослідження раку та Кембриджського університету проаналізували ДНК 90 тис. чоловіків.
У 50% добровольців був рак. Їхнє ДНК порівнювали з даними здорових чоловіків. До недавнього часу вчені знали про існування приблизно 77 генів раку простати. А остання робота збільшила їх кількість до 100. Цього цілком достатньо для отримання точного тесту. Крім підвищеного ризику захворювання, тест зможе сказати, наскільки агресивним буде рак.
Іноді він розвивається повільно, і людина, в кінцевому рахунку помирає від інших причин. А іноді доводиться вдаватися до суворих заходів, коли рак агресивний. Якщо зрозуміти відразу, з яким типом раку ми маємо справу, вдасться уникнути проведення болючих процедур і важкої терапії.
0 879
18-09-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги