додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Тіло людини ефективно протистоїть хворобі Альцгеймера

Людський мозок здатний вмикати механізм компенсації у відповідь на появу ранніх змін, пов'язаних з хворобою Альцгеймера, з'ясували фахівці.
Наприклад, він залучає додаткові ресурси для збереження функції мислення, пише BBC. Між тим відомо, що не у всіх людей це виходить.
Група фахівців з Університету Каліфорнії запросила 71 людину без ознак розумового занепаду. Сканування мозку показало: 16 осіб мали амілоїдні відкладення в мозку – ознаки хвороби Альцгеймера. Всіх добровольців попросили детально запам'ятати серію зображень. У цей час їх мозок сканували.
А коли людям знадобилося згадати побачене, всі непогано із цим впоралися. Але люди з амілоїдними відкладеннями демонстрували підвищену мозкову активність. Тобто на виконання цього завдання їм було потрібно більше ресурсів. Це і є адаптивний механізм.
Поки що не зрозуміло, як довго мозок здатний підтримувати працездатність, компенсуючи ушкодження. Також належить з'ясувати, чому деякі люди з відкладеннями амілоїдного білку краще використовують окремі частини мозку. Не виключено, що в цілому механізм компенсації працює більш ефективно у людей, які все життя займалися інтелектуальною роботою і тренували мозок.
0 762
18-09-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги