додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Нетипові способи передачі вірусу Ебола цілком реальні

Учені світу стурбовані: поточний спалах Ебола в Африці може становити загрозу для всього світу.
Вірус у теорії здатний мутувати. Якщо це відбудеться, він навчиться передаватися повітряно-крапельним шляхом, пише The Daily Mail.
Нині загинуло 2300 осіб і більше 4300 осіб заразилися в Західній Африці. І все це за останні півроку. Поточний спалах – найстрашніша епідемія з 1976 року, коли про Ебола заговорили вперше. За словами представників Всесвітньої організації охорони здоров'я, до жовтня можна чекати по кілька тисяч нових хворих щотижня. 15 країн реально постраждають від Ебола, що поставить під загрозу здоров'я 22 мільйонів осіб.
Щодо мутацій вірусу, то передбачити їх не можна. Вчені майже нічого не знають про генетику вірусу. Поки що він передається з рідинами тіла зараженого. Які зміни мають відбутися, щоб розвинувся повітряно-крапельний метод передачі, сказати важко. При цьому не виключено, що вірус спочатку проявився в Гвінеї в лютому, сильно відрізняється від того, що зараз поширюється в Нігерії, Конго і Камеруні.
До речі, в 2012 році канадські вчені з'ясували: вірус може передаватися через дихальну систему свиней і мавп. Їх легкі схожі на людські. Симптоми проявляються протягом 21 дня. Знайти і ізолювати всіх заражених і так не просто, а з легеневою формою ситуація може ще більше ускладнитися. При цьому смертоносність Ебола доходить до 90%.
0 1 026
17-09-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...