|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниЛікарі давно попереджають про небезпеку раціону, багатого сіллю. Головна небезпека – підвищення тиску. Але нове дослідження показало: сіль безпосередньо не збільшує показники тиску, відзначає The Daily Mail. Відомо: гіпертонія – найпоширеніше хронічне захворювання у світі. Автори останньої наукової роботи проаналізували дані 8670 французів і з'ясували: звинувачувати сіль у розвитку гіпертонії можна. Принаймні, тут немає прямого зв'язку. Тобто гіпертоніки не споживають більше солі, порівняно зі здоровими людьми. Мабуть, сіль впливає на людей по-іншому. Більш того, інші чинники – вживання спиртного, вік, індекс маси тіла – відігравали велику роль з точки зору артеріального тиску. Одне можна сказати точно: овочі та фрукти в раціоні сприяють зниженню тиску. Зокрема це відбувається за рахунок зменшення ваги людини. Як показав аналіз, систолічний тиск був вище в людей з великим індексом маси тіла. На показники також впливало вживання спиртного. А ось сіль жодним чином не пов'язувалася із систолічним тиском. Між тим, більшість досліджень говорить про зворотне. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |