додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Докази шкідливості солі спростували

Лікарі давно попереджають про небезпеку раціону, багатого сіллю.
Головна небезпека – підвищення тиску. Але нове дослідження показало: сіль безпосередньо не збільшує показники тиску, відзначає The Daily Mail. Відомо: гіпертонія – найпоширеніше хронічне захворювання у світі.
Автори останньої наукової роботи проаналізували дані 8670 французів і з'ясували: звинувачувати сіль у розвитку гіпертонії можна. Принаймні, тут немає прямого зв'язку. Тобто гіпертоніки не споживають більше солі, порівняно зі здоровими людьми. Мабуть, сіль впливає на людей по-іншому.
Більш того, інші чинники – вживання спиртного, вік, індекс маси тіла – відігравали велику роль з точки зору артеріального тиску. Одне можна сказати точно: овочі та фрукти в раціоні сприяють зниженню тиску. Зокрема це відбувається за рахунок зменшення ваги людини.
Як показав аналіз, систолічний тиск був вище в людей з великим індексом маси тіла. На показники також впливало вживання спиртного. А ось сіль жодним чином не пов'язувалася із систолічним тиском. Між тим, більшість досліджень говорить про зворотне.
0 1 046
17-09-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...