додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Експерти підрахували, у якому віці розпочинається справжнє старіння організму

Старіння – це процес, який цілком піддається дослідженню.
І він прямо залежить від виробітку мієліну, захисної оболонки нервових клітин. Як було встановлено, до 40 років кількість вироблюваного мієліну скорочується, що негативно позначається на роботі головного мозку, серцевої діяльності. До того ж порушується опорно-рухова функція, знижується еластичність м'язів.
Якщо пошкодження мієліну занадто сильні, то починається розсіяний склероз. Загалом процес зниження вироблення мієліну незворотній. Спорт, правильне харчування лише підтримують здоров'я, але не збільшують тривалість життя. Хоча деякі фахівці вважають, що немає чіткої позначки, з якої починається старіння.
На цьому відбивається безліч чинників. наприклад, пізні пологи впливають на тривалість життя жінки. А вчені з Університету Каліфорнії з'ясували: правильне харчування, спорт і сон здатні уповільнити старіння на клітинному рівні. Здоровий спосіб життя навіть при стресі допомагає нейтралізувати негативні ефекти і зберегти нормальне функціонування організму.
Ще один спосіб гальмування процесу старіння і запобігання розвитку вікових захворювань – активація гена AMPK. Якщо цей метод добре себе зарекомендує, можна буде забути про пошук ліків від хвороб серця, судин, раку, Альцгеймера або Паркінсона. Механізм розвитку недуг на клітинному рівні буде порушений.
0 949
17-09-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...