додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Незначна надбавка у вазі може призвести до серйозних наслідків

Надмірна вага – це додатковий фактор ризику ішемічної хвороби серця, стенокардії, підвищеного тиску і ряду інших захворювань.
Саме по собі ожиріння є патологією обміну речовин, яку потрібно лікувати, з якою потрібно боротися, пише Science World Report. Вчені встановили: навіть мінімальна надбавка у вазі (від двох до п'яти кілограмів) впливає на здоров'я людини, збільшуючи її артеріальний тиск. Дослідники з Американської кардіологічної асоціації довели: навіть два набрані кілограми відбиваються на показниках артеріального тиску. Було проведено спостереження за добровольцями у віці від 18 до 48 років. На самому початку вчені виміряли кров'яний тиск людей. 16 осіб повинні були кожен день споживати на 400 калорій більше, ніж зазвичай.
Деякі в результаті нового харчового раціону набрали кілька кілограмів. Артеріальний тиск в середньому збільшилася на 4 пункти (з 114 до 118 мм ртутного стовпа). Збільшення у вазі ніяк не позначається на показниках холестерину і глюкози крові. Однак про небезпеку зайвої ваги потрібно пам'ятати завжди, впевнені вчені. Кілька зайвих кілограмів може перерости в ожиріння, якщо не стежити за власним здоров'ям.
0 832
16-09-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги