додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Високий рівень цукру може призвести до раку

Аналіз 16 досліджень і даних 900000 осіб з різних країн показав: ризик розвитку раку підвищувався на 15%, якщо в людини був переддіабет.
Тобто цукор в її крові був високий, але ще недостатньо високий, щоб можна було діагностувати діабет, розповідає Live Science.
Коли в розрахунок прийняли Індекс маси тіла, фактор ризику переддіабету і раку, виявилося, переддіабет підвищував ризик раку на 22%. Зокрема це стосувалося раку шлунку, товстої кишки, печінки, підшлункової залози, молочної залози і ендометрію. Так, у людей з переддіабетом приблизно удвічі частіше виявляли рак печінки, на 60% – рак ендометрію, на 50% – шлунку або товстої кишки і на 20% – раку грудей.
Причин може бути кілька. Наприклад, при високому цукрі підвищується резистентність до інсуліну. Це провокує активне виділення інсуліноподібних білків, які сприяють зростанню ракових клітин. Також не виключені генетичні варіації, що підвищують ризик розвитку обох відхилень.
Без лікування переддіабет здатний за п'ять років перерости в повноцінний діабет. І, згідно зі статистикою, переддіабет діагностують дедалі частіше. Захистити себе можна, дотримуючись дієти, тренуючись і приймаючи препарати, що знижують цукор.
0 1 125
13-09-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...