додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Борошно – головна причина розвитку професійної астми

Професійна бронхіальна астма (ПБА) – хронічне запальне захворювання дихальних шляхів, викликане контактом із хімічними речовинами на робочому місці.
Німецькі дослідники з Університетського госпіталю Страсбурга вивчали основні причини виникнення цього захворювання. На першому місці опинилося борошно, за яким із невеликим відривом слідували засоби чищення, повідомляє The Times of India.
Це дослідження, здійснене у Франції, – найбільше у своєму роді. Учені з'ясували: жінкам цей діагноз ставили значно частіше, ніж чоловікам. Найвищий рівень захворюваності спостерігався серед людей, зайнятих у виробництві харчових продуктів та напоїв, порівняно з тими, хто працював у сільському господарстві. У 20% випадків ПБА була викликана борошном, а в 15% випадків – аміачними сполуками із засобів для чищення.
"Ми з'ясували, хто найбільш схильний до дії шкідливих речовин, і виявили основні групи ризику. Наші висновки допоможуть у створенні нових методів профілактики, адже потрібно переконатися, що люди, які піддаються ризику професійної астми, захищені від цього захворювання", – говорить автор дослідження Фредерік де Бле.
0 993
12-09-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги