додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені з’ясували, яка дієта найефективніша

Людям, які намагаються схуднути, часто рекомендують скоротити споживання жирів.
Нове дослідження показало: низьковуглеводна дієта має більше переваг, ніж дієта з низьким вмістом жирів. Учені з Науково-Дослідницького Інституту дитячої лікарні Торонто кажуть, що всі програми зі зниження ваги ефективні, але низьковуглеводна дієта допомагає позбутися зайвих кілограмів швидше, пише Tech Times.
Дослідники здійснили мета-аналіз даних 50 клінічних випробувань, у яких брали участь приблизно 7300 осіб. Основною метою була оцінка ефективності різних дієт. Учасникам запропонували вибрати одну з 11 популярних дієт, включаючи дієти Аткінса, Орніша, Розмарі Конлі, Дженні Крейг та інші, і дотримуватися її протягом трьох місяців і більше. Всі дієти допомогли добровольцям скинути вагу. Проте вчені помітили невеликі відмінності.
Низьковуглеводна дієта і дієта з низьким вмістом жирів приводили до більшої втрати ваги, ніж інші. Люди, які дотримувалися низьковуглеводної дієти, за 6 місяців втратили приблизно 8,5 кілограма. Ті, хто вибрав дієту з низьким вмістом жирів, змогли скинути трохи більше 7 кілограмів за рік. Вага добровольців, які дотримувалися дієт, що не вимагали підрахунку кількості споживаних вуглеводів і жирів, знизився приблизно на 5,5 кілограма.
Вчені вважають, що не важливо, яку дієту людина обирає. Головне – суворо дотримуватися її. Також дослідники рекомендують регулярно займатися спортом. Поєднання правильного харчування з фізичних навантажень найкраще допомагає позбутися зайвих кілограмів.
0 1 030
12-09-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...