додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

center]Знайдено причину раптового почервоніння обличчя[/center]
Багато людей стикаються з проблемою раптового подразнення шкіри, коли на обличчі можуть з'являтися червоні плями, хоча об'єктивні подразники відсутні.
Вчені з'ясували, що такі проблеми можуть бути пов'язані з тим, що на обличчях людей "мешкають" практично невидимі мікроскопічні паразити – кліщі.
"На обличчі людини у великій кількості живуть восьминогі кліщі. Ці кліщі живуть у волосяних фолікулах і харчуються маслянистими виділеннями людини", – повідомили дослідники з Державного університету Північної Кароліни. Проведені ними експерименти та обстеження показали, що паразитичні кліщі присутні на обличчях якщо не абсолютно всіх людей, то, щонайменше, у більшості. У добровольців, які брали участь в даному дослідженні, паразити були виявлені у всіх.
Цей вид мікроорганізмів являє собою кліщі роду демодекс (Demodex). За словами вчених, на обличчі людини їх можна зустріти у двох варіаціях: довгі і короткі. "Вони гребуть своїми вісьмома ніжками в маслі, немов веслами, і вважають нас своїми друзями. Ці істоти живуть у кожному з нас, і те, що вони не викликають проблем, обнадіює", – коментує свою знахідку керівник наукового проекту Меган Томмес.
Однак експерт вважає, що кліщі, незважаючи на те, що загалом не доставляють людині особливих проблем, не завжди буваю нешкідливі. Зокрема з'ясувалося, що демодекс може переносити в організм людини бактерії, які викликають подразнення і почервоніння шкіри, прищі.
Дослідники припускають, що кліщі передаються дітям від матерів при годуванні грудьми. Найбільш активні вони вночі, коли починають пересуватися по всьому обличчю, а їхня найбільша кількість концентрується на обличчі по мірі наближення старості.
Також вчені висловилися про те, що "лицьові" паразити живуть разом із людиною вже дуже давно, і навіть навчилися разом з ним пристосовуватися до особливостей місця існування, еволюціонувати.
0 1 352
10-09-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги