додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Харківські учені зробили прорив у лікуванні раку

Харківські вчені Сергій Литвиненко, Євген Баранник, Анатолій Марусенко, Віктор Пупченко і Анна Линська удостоєні державної премії за розробку в галузі діагностики та лікування раку.
З її допомогою можна за кілька хвилин виявити злоякісну пухлину під час УЗ-обстеження. Також вона дозволяє знищити клітини раку впливом магнітного поля і наночасток. Для діагностики використовується прилад Ultima. Апарат дає чітке зображення пухлини, допомагаючи оцінити, чи є вона злоякісною. На відміну від традиційної діагностики, новий метод безболісний.
Як розповів С. Литвиненко, цей метод харківські вчені розробили першими у світі ще більше 10 років тому. Але для виведення його на ринок тоді не вистачило теоретичного обгрунтування. Теорію розробки пізніше виклали вчені з США та Франції. А друга частина роботи (лікування) проводилась спільно з київськими колегами. При хіміотерапії використовується апарат "Магнітерм", який дозволяє подати ліки точно в ракові клітини і метастази.
У Національному інституті раку в Києві розповіли, що ефективність лікування з використанням цього методу підвищується не менше, ніж на 20%. УЗ-приладами і апаратами для місцевої магнітотерміі раку поки що обзавелися тільки медичні центри Києва, Одеси і Мелітополя.
0 981
10-09-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги