додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Сніданок знижує ризик розвитку цукрового діабету у дітей

Група дослідників з університетів Оксфорда, Кембриджа, Глазго і Лондонського університету святого Георгія з’ясували: регулярна відсутність повноцінного сніданку у дітей підвищує ризик розвитку цукрового діабету другого типу.
Зазвичай діабет дає про себе знати з причини набору зайвої ваги і неправильного харчування. Вчені здійснили аналіз стану здоров'я та харчового режиму 4 тисяч учнів віком від 9 до 10 років. Було вивчено, як діти снідали і чим харчувалися протягом всього дня, пише The Daily Mail.
У медицині існує такий фактор, як інсулін-резистентність. Вчені встановили: інсулін-резистентність (стійкість тканин до інсуліну) росте у дітей, які систематично не снідають. Діабет – це не тільки порушення обміну речовин, а й причина серйозних захворювань. У першу чергу, пошкоджується нервова і ниркова тканина: страждає сітківка ока і нирки. Далі відбуваються порушення інших органів і систем. Вчені припускають: регулярний сніданок здатний скоротити кількість випадків цукрового діабету. Люди, які відмовляються від першого прийому їжі, часто віддають перевагу жирним продуктам на обід і вечерю. Проста каша на сніданок знижує ризик цукрового діабету, в ній міститься багато клітковини, яка, крім усього іншого, активізує травлення в кишечнику.
0 1 065
9-09-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...