додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Залежність від марихуани існує

Фахівці з лікарні Спільного Профілю в Массачусетсі спростували популярне судження: виявляється, залежність від куріння марихуани існує.
Приблизно у 40% любителів "травки" формується наркотична залежність з ознаками синдрому відміни (абстинентного синдрому). Дані надані The Daily Mail. Марихуана – найпопулярніший заборонений наркотик в більшості країн. В одній тільки Європі налічується 77 мільйонів осіб, які особисто зізналися, що курили марихуану хоча б раз. Кількість курців постійно зростає. Деякі країни не можуть чинити опір і поступово легалізовують наркотик, прирівнюючи його до тютюну і алкоголю.
У цьому дослідженні взяли участь 127 підлітків. Вік випробуваних – від 14 до 19 років. 90 людей сказали, що часто вживають марихуану як наркотичний засіб. Показники здоров'я підлітків оцінили на момент першого обстеження, через 3 місяці і через 12 місяців. У 84% виявилася залежність від марихуани. У багатьох відзначалася необхідність в підвищенні дозування. 40% відчували синдрому відміни. Підлітки з синдромом абстинента значно частіше відчували проблеми в школі, на роботі, мали фінансові труднощі, труднощі в спілкуванні з однолітками. Визнання себе наркотично залежним трохи допомагало підліткам впоратися з регулярним курінням марихуани.
0 731
9-09-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги