додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому жінки мерзнуть частіше, ніж чоловіки

Холодні руки і ноги – це наслідок дії гормонів
Жінки нерідко страждають від того, що в них мерзнуть руки і ноги, незважаючи на погодні умови. При цьому зігріти кінцівки не вдається ні за допомогою рукавичок, ні за допомогою вовняних шкарпеток.
За словами лікарів, холодні руки і ноги – це наслідок дії гормонів. Розташовані під шкірою термо-рецепторні клітини (на відстані менше одного міліметра) змушують відчувати перепади температур. Шкіра відчуває комфорт, як правило, завдяки перекачуванню крові через дрібні кровоносні судини – капіляри.
Температура тіла жінки, відзначають медики, протягом менструального циклу змінюється, оскільки відбуваються скачки і падіння рівня естрогену. Термо-рецептори закупорюють капіляри, виявляючи холод, що перешкоджаючи нормальному кровообігу і проникненню тепла в такі життєво важливі органи, як серце, легені та ін. Цей процес називають звуженням судин.
Цікаво те, що коли жінка відчуває холод, кількість крові, що надходить в кінцівки, може становити не більше 0,02 літра на хвилину, тоді як максимальна швидкість сягає двох-трьох літрів на хвилину.
Таким чином кінцівки жінки "жертвують" своєю дозою крові на користь важливих внутрішніх органів. Ось чому в холод руки біліють і синіють, а в екстремально холодних умовах жінки часто отримують обмороження.
Примітно, що чоловіки вкрай рідко стикаються з такою проблемою.
0 1 073
5-09-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги