додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Мами, які відповідають на лепет дітей, сприяють розвитку їхнього мовлення

Зворотній зв'язок, одержуваний від мами, дуже важливий для дитини.
Нове дослідження, проведене вченими з Університету Айови та Університету Індіани, показало: розмови з немовлятами позитивно впливають на їх розвиток, пише The Daily Mail. Батьки, які реагують на лепет новонароджених, навіть якщо не розуміють, що вони намагаються сказати, закладають своїм дітям основи соціальної взаємодії. Такі висновки оскаржують переконання, ніби здатність до спілкування є вродженою якістю, і батьки ніяк не впливають на його розвиток.
Батьки, які свідомо розмовляють з немовлям, прискорюють освоєння ними звуків і мови. Матері й батьки часто приблизно однаково реагують на мову немовлят. У своєму дослідженні вчені двічі на місяць спостерігали за взаємодією 12 матерів з їхніми восьмимісячними дітьми під час гри, що тривала 30 хвилин. Дослідження тривало шість місяців. Вчені відзначали, чи відгукувалися матері на лепет дитини.
Дослідники з'ясували, що з плином часу немовлята, матері яких реагували на їх лепет, стали вимовляти більш складні звуки. Ці звуки віддалено нагадували слова мами. Крім того, діти почали частіше звертатися саме до матерів. У немовлят, мами яких не намагалися їх зрозуміти, такого прогресу не спостерігалося. Через місяць після закінчення дослідження, матері, які були найбільш уважні до лепету своїх немовлят, повідомили, що їх діти у віці 15 місяців використовують багато слів і жестів.
Ще одне нещодавнє дослідження американських учених показало: якщо давати дитині слухати звуки мови з народження, вона швидше відрізнить мову від інших шумів. Немовлята у віці 7 місяців могли виділяти голоси з інших звуків, навіть коли не бачили мовця. У віці 11 місяців, ще не почавши говорити, такі діти вже навчилися відрізняти рідну мову від іноземних.
0 1 594
4-09-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги