|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниУчені давно говорять, що помірне споживання вина забезпечує захист від серцево-судинних захворювань. Вино підвищує рівень "хорошого" холестерину (ліпопротеїнів високої щільності), пише Science World Report. У новому дослідженні вчених з Європейського товариства кардіологів взяли участь 146 людей з легким та помірним ступенем ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Добровольців у довільному порядку розподілили по групах. Одна група повинна була протягом року в помірних кількостях вживати біле, а інша – червоне вино. Вивчався вплив вживання вина на маркери атеросклерозу (хронічного захворювання артерій, що виникає внаслідок порушення ліпідного обміну). За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), помірне споживання вина – це 0,2 літра для жінок і 0,3 літра для чоловіків не більше п'яти разів на тиждень. Учасники дотримувалися своєї звичайної дієти. Їм потрібно було фіксувати споживання вина та інших алкогольних напоїв, прийом лікарських препаратів, а також кількість і тип фізичних навантажень. Щоб підтвердити, що вони пили вино, добровольці повинні були наприкінці дослідження повернути корки від винних пляшок. Через рік рівень "хорошого" холестерину не змінився в жодній із груп. Рівень "поганого" холестерину (ліпопротеїнів низької щільності) знизився в обох групах. Загальний рівень холестерину став нижче тільки в групі, учасники якої пили червоне вино. Основним показником захисту від серцево-судинних захворювань є підвищення рівня "хорошого" холестерину. Цей ефект від вживання вина спостерігався тільки в людей, які приділяли час фізичним вправам. Крім того, у цих людей, незалежно від того, яке вино вони пили, знизився рівень "поганого" холестерину й загальний рівень холестерину. Так, поєднання низької дози етилового спирту у вині з фізичними вправами може захищати від захворювань серця і судин. У майбутньому дослідники планують вивчати вплив вживання червоного і білого вина на маркери атеросклерозу в пацієнтів з високим ризиком розвитку серцево-судинних захворювань і низьким рівнем фізичної активності. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |