додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Фрукти – універсальний захист від інсультів та серцевих нападів

Лише 1-2 шматочки фрукта на день достатньо, щоб знизити ризик серцевого нападу або інсульту до 40%.
Про це говорять учені з Оксфордського університету, які дослідили майже 500 000 осіб протягом семи років. Виявилося, люди, які щодня включали у свій раціон фрукти, рідше стикалися з хворобами серця й двома типами інсультів. Споживання фруктів характеризувалося по п'яти категоріях: "ніколи", "щомісяця", "1-3 рази на тиждень", "4-6 разів на тиждень", "щодня". Так, чим частіше люди їли фрукти, тим нижчий був ризик ускладнень.
Порівняно з людьми, які взагалі не вживали фрукти, у людей, які з’їдали щодня по фрукту, показники серцево-судинних хвороб були знижені на 15%. Показники ішемічного інсульту зменшувалися на 25%, а геморагічного інсульту – на 40%. У любителів фруктів був значно знижений систолічний тиск (на 3,4 міліметра ртутного стовпчика) і діастолічний (на 4,1 міліметра), пише The Telegraph.
Учені не враховували порції фруктів. Але серед тих, хто споживав фрукти щодня, у середньому з'їдає по півтори порції. Одна порція – це, наприклад, одне невелике яблуко або апельсин. У дослідженні брали участь люди, які не мали проблем зі здоров'ям на самому початку. За сім років спостережень було зафіксовано 19300 випадків хвороб серця й 19689 інсультів.
0 836
3-09-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги