|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниКористь винограду заснована насамперед на цілющих властивостях вкрай сильного антиоксиданту – ресвератролу, який міститься в червоному винограді. Вважається, що цих сполук боїться навіть рак. Нещодавні відкриття європейських медиків пов’язали дуже низький відсоток захворюваності на серцево-судинні недуги серед французів із тим, що традиційно вони споживають велику кількість органічного червоного вина. Виявилося, що корисні речовини, які містяться в ягодах винограду темних сортів, знижують ризик виникнення захворювань серця і судин більш ніж на 40%. А потужні антиоксиданти, які також містяться у винограді, продовжують життя в середньому на два-три роки. Речовина – флавоноїд рествератрол, яка містяться в ягодах винограду, призупиняє ріст злоякісних пухлин, лікує тромбофлебіт, склероз та безліч інших захворювань. Завдяки ресвератролу виноград може полегшити життя людям із хронічними кишковими захворюваннями. Виноград містить велику кількість активних пігментів (особливо цим відрізняються темні сорти) і антиоксидантів, які відновлюють еластичність стінок судин, руйнують холестеринові бляшки, мають протиалергійну та протизапальну дії. Справедливо вважається, що червоні (або чорні) сорти винограду набагато корисніші, ніж білі: у них більше антиоксидантів та інших біологічно активних речовин. Крім того, червоні сорти винограду корисніші ще й тому, що містять більше цінних флавоноїдів. Однак і білі сорти винограду містять цінні біологічно активні речовини: органічні кислоти (винну, яблучну, лимонну і щавлеву), вітаміни, біофлавоноїди, дубильні речовини, білки, жири, калій, магній, фосфор, клітковину. Варто зазначити, що вживати солодкі ягоди (як і вино, і сік) слід помірно, оскільки виноград – досить важкий продукт для шлунку, він може викликати здуття і відчуття важкості. Крім того, виноград має послаблювальні властивості, і за будь-яких розладів кишечнику його вживати не бажано. Через високий вміст у винограді цукрів і калію виноградний сік і ягоди (але не вино) рекомендовано виключити з дієти людям із порушенням калієвого обміну, з нирковою недостатністю, а також жінкам на останньому місяці вагітності, оскільки виноград негативно позначається на роботі молочних залоз і виробництві молока. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |