додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У кожному десятому душі можна підчепити дуже небезпечну хворобу

Вчені з Університету Ланкастера виявили, що звичайний прийом душу може викликати важку хворобу Крона.
Виявилося, що небезпечні бактерії живуть в одному з кожних 10 санвузлів.
На думку дослідників, шкідливі бактерії, які живуть у ванних кімнатах, здатні виступити в ролі своєрідного спускового гачка хвороби Крона – хронічного неспецифічного гранульоматозного запалення шлунково-кишкового тракту. Тому приймаючи душ потрібно включити воду й почекати кілька десятків секунд перед тим, як обливатися. За цей час небезпечні патогени можуть змитися.
Йдеться про бактерії mycobacterium avium subspecies paratuberculosis, які викликають хворобу Джона – хронічний гранулематозний ентерит у тварин і особливо у великої рогатої худоби. Ці ж бактерії пов'язані з початком розвитку хвороби Крона в людини. За вибіркової перевірки ванних кімнат по всій Великобританії дослідники виявили присутність цих бактерій в кожному 10-му душі. Виявилося також, що бактерії живуть в краплях річкової води, які здуваються вітром.
"Ми вперше виявили ці бактерії у ванних кімнатах, – говорить автор дослідження професор Роджер Пікап. – Вони проходять через водопровідну систему і разом з іншими мікроорганізмами формують біоплівку в душових трубах, потім ростуть і вимиваються разом з водою з душу прямо на людину. Тому ми настійно рекомендуємо включати душ на 30-40 секунд, не встаючи при цьому в кабінку, щоб дати можливість змити ці бактерії. Особливо актуально це для тих ванних кімнат, якими не користувалися тривалий час".
0 24 470
26-07-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...